dinsdag 28 februari 2012

Osteopathie

Als je op osteopathie en maagbreuk googled kom je op websites van vele osteopaten die vertellen dat ze ook behandelen bij een maagbreuk. Wat is osteopathie eigenlijk?


Osteopathie is een vernieuwende denkwijze uitgaande van een biomechanisch concept.

Osteopathie is een complementaire niet- conventionele paramedische geneeskunde die Oorspronkelijk is ontstaan in Amerika en de laatste jaren ook in Europa aan Wetenschappelijke erkenning wint.

Osteopathie is een mechanische geneeskunde. Ze gaat uit van manuele methodes voor het analyseren van pathologische toestanden in het lichaam en de oorzaken ervan.

Osteopathie stelt zich niet tevreden met enkel inwerken op de symptomen, maar richt zich voornamelijk op het elimineren van de oorzakelijke gebreken door gebruik te maken van oude en nieuwe manuele technieken.

Hoe ze dan behandelen bij een maagbreuk is me geheel niet duidelijk. Graag zou ik eens ervaringen willen horen van mensen die behandelt zijn bij osteopaten. Wat doet de osteopaat eigenlijk? Is de behandeling pijnlijk? Hoe vaak per week,maand, kwartaal behandelt een osteopaat? Moet je het zelf betalen of krijg je een vergoeding van je ziektekostenverzekering? Én, het allerbelangrijkste natuurlijk..helpt het?

2 opmerkingen:

  1. Edit: ik probeer een afspraak te maken bij een osteopaat..wat zijn die druk zeg, drukker nog dan de specialisten in het ziekenhuis.Ik word zo teruggebeld of het lukt...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was iets te ongeduldig, want terwijl ik het vorige bericht wegstuurde werd ik gebeld door de osteopaat..15 maart heb ik een afspraak! Wordt vervolgd...

    BeantwoordenVerwijderen