dinsdag 14 februari 2012

Hulp gezocht

6 Jaar geleden heb ik bij een ongeluk een hernia diafragmatica opgelopen.
Het duurde even voordat we erachter kwamen waardoor ik klachten had.. De diagnose werd uiteindelijk gesteld door middel van een gastroscopie, dat is een kijkonderzoek in de maag door middel van een slang die je doorslikt.

Ik kreeg medicijnen, omeprazol om het maagzuur te remmen, en domperidon om de maag aan te zetten. Het laatste medicijn gebruikte ik alleen in tijden van nood, als mijn maag       "te hoog" zat en het eten niet naar beneden wilde.
De omeprazol gebruik ik 2 x 20 mg per dag, soms wat meer. Verder heb ik mijn bed aan de kant van mijn hoofd hoger gezet, eet ik vaker en kleinere maaltijden per dag. Ik loop regelmatig met twee armen omhoog..dat helpt om de maag wat te laten zakken. Ik werk niet meer uren achter elkaar in de moestuin..dat is altijd naar voren buigen..dan komt je maag omhoog.
Daar heb ik het de afgelopen 5,5 jaar mee kunnen doen, maar sinds enkele maanden werken de medicijnen en andere trucs niet meer zo geweldig.

Ik ben jongstleden terug naar de specialist ( internist) gegaan, maar die kon weinig voor mij doen..het hele bezoek had een hoog "u moet het zelf maar uitzoeken" gehalte..ik werd nog vriendelijk verwezen naar de website van de MaagLeverDarm Stichting..ik kon er nog wat medicijnen bij krijgen ( cimetedine) en verder werd mij aangeraden om een evenwicht te zoeken in mijn medicijngebruik.

Dit blog heb ik opgezet om anderen te vinden die een maagbreuk hebben..misschien kunnen we elkaar helpen met tips en trucs op het gebied van eten, bewegen en wie weet alternatieve geneeskunst!
Voor alle duidelijkheid: opereren is geen optie, dat heeft de huisarts mij ook duidelijk gemaakt. In Nederland schijnen ze er helemaal mee opgehouden te zijn vanwege de klachten die vaak na de operatie blijven komen.
Wat ik hier beoog is dus het vinden van allerlei alternatieve behandelingen voor deze klacht(en), de gewone simpele zoals het bed (of de armen) hoog, of een aanrader onder alternatieve geneeskunst..wie heeft er bijvoorbeeld acupunctuur geprobeerd? Osteopathie? Bowen?
Laat het ons weten.
Wees dus vrij om te reageren, ik wacht vol spanning op jullie berichten!!

1 opmerking:

 1. Ik had dezelfde klachten als jij en heb ook allerlei medicatie geprobeerd. Esomeprazole helpt iets beter dan Omeprazole.
  Ik had zeer ernstige klachten met name 's nachts. Zelfs als ik rechtop zittend sliep.
  Het maagzuur met voedsel deeltjes kwam omhoog zodra ik in slaap viel om vervolgens in mijn luchtwegen terecht te komen. Het gevolg was dat ik dan stikkend wakker werd en vaak moest overgeven hierdoor. Dit kon soms wel 5 keer per nacht gebeuren met als gevolg dat ik bang werd om te slapen.
  Ik heb afgelopen maandag de Nissen Fundoplicatie operatie gehad en na afloop vertelde de chirurg mij dat bijna de gehele maag in de borstholte lag en dat de hernia enorm groot was.
  De hernia is gesloten met behulp van 45 hechtingen en daarna is het bovenste gedeelte van de maag om de slokdarm heen vastgezet.
  Sinds de operatie heb ik totaal geen klachten meer en heb ik heerlijk kunnen slapen wat voor mij al een hele verademing is.
  Aangezien ik in Londen woon was het voor mij dus wel mogelijk om de operatie te krijgen en het was in mijn geval ook de enige oplossing.
  Wat je naast wat je al doet nog kunt proberen is het vermijden van koffie, thee, chocolade, tomaten, tomatenketchup, citrusvruchten en alcohol en te stoppen met roken als je dat doet.
  Ik heb gehoord dat er een nieuwe operatie techniek is die via een gastroscoop wordt uitgevoerd. Daarbij wordt de maag naar binnen toe geplooid en aan de slokdarm vastgezet.
  Je zou daar naar kunnen informeren.
  Ik wens je heel veel succes en hoop dat je een manier vind om je klachten te verminderen.
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen